"Bloggtoppen"

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 28 mars 2011

I Berlin med Resianer, på jakt efter Irish coffee..........

Nu var det måndag igen och jag måste medge att det var lite väl mycket grus i ögonen när klockan ringde 06.40 imorse...
Alla vi kollegor från Varbergskontoret åkte tidigt i lördags morse på utflykt till Berlin. Detta har vi sett framemot långt innan jul och vi har pratat och skrattat om vad vi ska hitta på i det yberschönen Berrrrliiiiiiiiiiiin.
Helga, Hildergart och gänget som vi började kalla oss redan på Landvetter tog alltså flyget ner i lördags och mötte något vi inte hade trott riktigt...


:)
Chefen tryckutjämnade för fulla muggar under hela vägen ner mot Tegel och fortsatte en bra stund även med tysk mark under fötterna.
:)
Det var inte riktigt det jag skulle skriva om...men, men..det såg kul ut iallafall och som alla vet när man är 6 tjejer och en kille så blir det mycket fniss o flams.

Taxifärden mot Potsdamer Platz och det splirrans nybyggda Scandichotellet var inget jag skulle rekomendera den åksjuke...gäsa, bromsa, gäsa, bromsa..whiplashskadan var ett faktum, men efter mycket muttrande och surande från vår taxigubbe var vi äntligen framme. Då hade vi kört genom ett Berlin som såg ut som...hm..ett industriområde blandat med hus som Astra Zenica.
Detta är alltså större delen av gamla Öst-Berlin som vi pratar om.

Inget fel på hotellet, dock. En god lunch bjöds vi på i en restaurang som såg ut som en blandning av ett nytt trendigt hotell och Ikea....gröna härliga färger och spaceade älghuvuden, blandat med björkstammar och fågelkvitter.
Hm! Här kände man sig hemma minsann.
:)

Vi promenerade upp hela vägen upp till "unter den linden" och slank in på ett ställe för att värma oss med en Irish coffee...men näru..det ska man inte ta för givet att det finns i Tysklands huvudstad inte....kaffe + wiskey + grädde....nänänä...inte där inte...
Okej, lite vin slank ner istället även om det var lite väl mycket smak av sur parfym...:)


Efter ett litet besök på en superfin chokladaffär blev det bad på hotellrummet och litet glas vin på chifens rum innan vi gick på en restaurang som vi faktiskt var nöjda med allihopa. Schnitzlarna var stora som elefantöron och stämningen var fransk-tysk. Myyyyschigt.






När vi sedan skulle trippa vidare, blev det plötsligt riktigt, riktigt kallt...
Vi kastade oss in i en taxi och blev körda till...hm...ja ..om jag får säga det själv så såg det ut som Kos bargata...Neonlampor, blinkande restauranger, uteserveringar med HÖÖÖG musik.
Vi tänker..NU, efter maten och kylan vill vi ha en..Irish coffee..mmmmmmmmm...va gott det ska bli...men             -Noo..no irish coffee...
Vi lyfter på våra rumpor och rekar på nästa bar innan vi går in. Kollegan kommer ut och säger..-Ja, de har Irish här....härligt.
Vi går in, sätter oss i hög musik och ska beställa 7 varma goa kaffedrinkar, när servitören plötsligt ruskar på huvudet och säger....-No irish coffee here..
:)
Jises va e problemet...?..Fanns det inget kaffe i DDR eller va händer?
Vi tar en annan drink istället och min smakar mer hemkört än glamour kan jag säga....:)




Hem till hotellet åker vi taxi och visst blir man trött av att gå på tur i storsäder..? På Scandic har de iallafall en efterlängtad irish coffee i hotell baren, men då är jag inte sugen längre...
:)
Kudden började ropa från rummet och det var wonderbaar att få krypa ner i dessa underschöna sängar..:)

Söndagen ägnade vi oss åt att faktiskt åka sightseeingbuss, strosa runt lite i Väst-Berlin och sitta på uteservering och njuta i strålande sol med en kall go weissbier........mmmmmmmmmm.....Där har vi något de kan iallafall. :)


När vi ett par timmar senare landande i Göteborg och tittade ut i snöblasket var man ändå rätt nöjd med att man bor i ett så vackert land som Sverige faktiskt är.
Borta bra...hemma bescht!

Ha en riktigt schöön vecka, så hörs vi snart igen//Kram kram Helgaaaaaaaaa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar