"Bloggtoppen"

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 6 februari 2011

Bloggen restipsar...Österlen..

Jahapp!!
Efter en sånhär grådaskig söndag kan man ju inte låta bli att längta någon annanstans eller till en annan årstid iallafall.
Om man inte kan komma iväg på en lyxhelg i Monaco och Limone som våra grannar, kan man ju iallafall börja planera för vår och sommar semestrar och jag som jobbar med resor, kan upplysa om att det faktiskt börjar bli hög tid att boka upp sig om man vill komma iväg utomlands.
Om man däremot "bara" vill stanna hemma i vår eget fina land när det gäller i sommar kan jag verkligen rekomendera det härliga ..Österleeeeeeeeeeeeeeen.................:)
Just det..Bara man säger namnet så sprider sig en lätt härlig stämning i hela kroppen..

Vi styrde kosan just mot detta resmål förra sommaren och tyckte det var helt underbart. Har inte varit härborta på flera år och att komma tillbaks och minnas en del ställen lite svagt gjorde att man även fick en härlig "deja vu" känsla...

Att ta bilen och köra mellan de små mysiga orterna som tex. Ystad, Löderup, Simrishamn och Kivik är ju snäppet bättre än en utlandsresa om man har vädret med sig. Ett bra tips är att kolla upp lite olika boendealternativ på nätet ett bra tag innan man ger sig iväg, för det finns massor av kanonfina små ställen, men åker man på högsäsongen kan man ge sig katten på att allt är fullbokat när man bara spontant dyker upp.

Här kommer lite fina bilder från vår resa:

 Kolla in ljuset...Det är lite Skagen över det, på något sätt...Inte konstigt att det kryllar av konstnärer här...
                                   Tre Goa Grabbar i Simrishamn..
              Nationalpark Stenshuvud.....Ett måste när man är på Österlen..
 Den här stranden tyckte vi faktiskt var finare än stränderna vi var på, när vi semestrade på Mauritius, för några år sedan....Inget dåligt betyg alltså..
                    Fina skyltar finns här oxå..
 Typisk Österlensbild....eller hur?

 Är man barnfamilj bör man defenitivt ta sig en tur till Tosselilla Sommarland..Ett fint välskött ställe med trevlig, serviceminded personal. Är man inte riktigt bortskämd med när man går på sommarland..tycker jag.


                           Stora killen i badringen....

Gonatt på Er alla måndagslängtande// Åsa Österlensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar