Hoppas att allt är bra.
Igårkväll hade vi en härlig Onsalafamilj här på besök och Mannen i huset ville visa sina matkunskaper från allra bästa sidan.
Han slet en bra stund med att halvera de små fina havskräftorna och sedan kleta in dem ordentligt med egentillverkat örtsmör............
MMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmen................Det var det värt, kan jag säga......:)
Såååååå gott att det nästan smälte i munnen.
Toppenbra gjort tycker jag att Mannen fixade det, med tanke på att han har nästan fobi för att bli kletig om fingrarna....hihihi..
Här kommer det underbara receptet om någon utav Er modiga vill prova att imponera på vännerna en lördagkväll:
Gratinerade havskräftor
500 gr havskräftor
3 vitlöksklyftor
3 msk hackad färsk koriander
3 msk hackad färsk persilja
1/2 röd finhackad chili
75 gr rumstempererat smör
salt
Gör så här:
Sätt ugnen på grill å 250°C. Blanda smör, vitlök, röd chili, koriander och persiljan. Dela kräftor på hälften. Lägg dem i en ugnfast form eller plåt. Bred smöret över kräftan och kräftköttet. In i ugnen i 5 min, ifall kräftorna redan är kokta... är det råa, vilket är lite svårare att får tag på, kan de vara inne i ugnen lite längre, ca 10 min. Servera dem genast!
En Västerbottenspaj som tillbehör och en god baguette är ju oxå ett måste....
Här kommer även pajreceptet:
Ostpaj
3 dl vetemjöl
150 gr smör
3 msk vatten
150 gr fetaost
150 gr västerbottenost
100 gr parmesanost
3 ägg
3 dl grädde
salt och peppar
Gör så här:
- Tärna kallt smör och blanda det hastigt med mjöl och vatten samt tillsätt ett krm salt och forma ihop till deg i en bunke. Knåda inte pajdegen mer än att det blir en deg. Slå in pajdegen i lite plast och låt vila i kylen i ca 20 minuter. Inslagen i plast håller den sig pajdegen i kylen i flera dagar.
- Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut pajdegen i smörad pajform eller kavla ut på mjölat bakbord och klä formen med pajdegen.
- Gör små hål i botten med en gaffel och förgrädda pajskalet tills det har fått ljus brun färg (cirka 5 minuter).
- Kläck ett ägg i en skål och vispa samman. Pensla den varma pajdegen med lite vispat ägg så håller sig skalet tätt frasigt.
- Smula eller hacka sönder fetaost och riv de andra ostarna grovt. Blanda osten med grädde och ägg i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll ost och äggblandningen i pajformen.
- Grädda ostpajen tills all äggstanning stelnat. Du kan testa om pajen är stel genom att skaka på den. Grädda i cirka 40 minuter. Grädda något längre i hög pajform. Pajen sätter sig - stelnar lite mer sedan när den kallnar.
Bästa bubblet till heter "Prosecco La Robinia" och serveras välkyld. :)
Idag när vi vaknade och tog oss ner till köket såg det ut såhär..............................
Buäh! Va trött man blir...
Ja ja..Det var det värt...:)
Sedan har vi haft en såndär riktig slappadag...............åh va skönt sånt är....Strålande sol, stranden, fika och spelat curling på isflaken...
Strålande dag...........
Idag var nog stranden nästan finare än den kan vara på sommaren..
Be careful...........:)
Härliga bubblor i isen........
Nu blir det bara slappa i soffan och invänta Ove och gänget i Solsidan..
Kramelikramen //TångRäkan Åsa
Tusen tack för en super mumsig och mysig kväll!! Så roligt att äntligen få se ert fina hus. grymt!
SvaraRaderaDet ser ut som ni haft en härlig dag i solen.
kram kram