"Bloggtoppen"

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 17 mars 2013

Back in London!.....
Åh va härligt att få komma "hem" till Good old London, again..

Jag har ju bott i London ett par omgångar och när man kommer till en stad där man känner sig som hemma, så fylls man alltid utav en speciell känsla..

Studieresan till London var med anledning av att jag jobbar med grupp-resor och att vi jobbar med en agent i London, som ville visa oss lite utav det nya coola, trendiga London och inte bara visa utbudet utav teater och fotboll, utan härliga restauranger, genuint boende och lite annorlunda konferensmöjligheter.

Vi flög med Norwegian från Köpenhamn till Gatwick och när vi landat möter Alan och Mike upp oss i ankomshallen. Efter ett glas vin på flygplatspuben anländer våra kollegor från Stockholm och vi får en gemensam transfer till hotellet "Grosvenor House", som är ett gammaldags, genuint 5-stjärnigt boende i Mayfair, precis vid Hyde Park, ca 5 minuter från Oxford Street.

Vi får ca 10 minuter på oss att svida om och åker sedan en kort bit med buss till den fantastiska Kina restaurangen Royal China Club..
Underbar mat..
Dumplings, som bara exploderar utav smaker i munnen och sedan smälter på tungan..
Färskt, fräscht och alldeles utsökt...


 En del blir glada av dumplings.......och en del blir inte det.....:)...eller?
 Tidigt dagen efter börjar vi med konferensfrukost och en rundvisning på hotellet...
 Efter det åker vi till "the Gherkin" och får se topfloor, där man kan äta lunch eller bara konferera i ett utav deras superfina konferensrum..

 Jag och duktiga Monkan ;)

                                          Big Ben in action.....
 På Roof Gardens, 99 Kensington High Street intar vi lunch med en trädgårdsvisning... Detta är en jättetrevlig restaurang, som ligger på sjunde våningen och syns inte riktigt utifrån gatan om man inte känner till...Man tar hissen upp och kommer ut i en jätteträdgård, där det finns grillmeny på sommaren och även nattclub med dansgolv på kvällen..
Kan verkligen rekomenderas..

 En fördrink i London Eye...En jättemysig start på kvällen om man är ett gäng som reser ihop och då kan man förboka, så man får med sig en egen "butler" i kulan med vin och snittar, om man har lust..

Efter en vidunderlig utsikt är vi redo för en rundtur i finanskvarteren med middag på en utav Londons bästa gastropubar: Boisdale Canary Wharf..
En livlig, traditionell skottsk pub med live musik, whiskey bar, cigarr bibliotek och ostronbar. En fantastiskt utsikt över Themsen och city skyline..

 Resan börjar lida mot sitt slut och vi kör förbi Paul Mc Cartneys hus, för att få en guidad rund-tur på "Abbey Road Studios".......

 Oj, vilket ställe...
Detta är inget museum, utan en fullt fungerande inspelnings studio. Här spelas all film-musik in till bla Harry Potter, Sagan om ringen, James Bond filmerna och mycket mer...
Säg den världsartist som inte varit här...
The Beatles, Pink Floyd, Rollins Stones, Madonna, Kylie Minogue och många många fler..
Vår "guide" berättar att när Mel Gibson skulle spela in film musiken till Bravehart kommer plötsligt Ringo Star in i studion.....tittar besviket på Mel och säger - Oh, sorry..I thought it was Mel Brooks in here...och lämnar hastigt studion igen....
:)
Mel Gibson suckar chockerat över händelsen..
:)
Detta är alltså ett Mecka för film och musikälskare och vill man ha ett event för en grupp eller ett företag som blir ett oförglömligt minne, är detta något utöver det lilla extra..
:)
En ca, obegränsad budget ska nog tilläggas, att man måste se som en förutsättning...

 Att jag vågade spela Kalle Johansson, på Lennons gamla piano är något jag inte kan låta bli att vara extra stolt över, speciellt när man inte ens får ta kort eller peta på något i detta hus..
:)..hm!


 Hit kommer de flesta Beatlesfans, men inte längre....
Muren utanför kan man alltså skriva sin lilla hälsning på, men innanför dörrarna, där jag nyss varit, kommer man inte..
Bye bye, England, for now....but trust me, My Dearest London!... I´ll be back, soon again..

Love and kisses from your devoted Swedish Travelagent.
:)
/Åsa Carlsson Resia Varberg